Ana Gaines

Ana Gaines kommer ursprungligen från Mexiko där hon studerade till en masterexamen i Design för Grafisk Kommunikation (1976-1980).

1980 träffade hon under en tågstrejk vid spansk-portugisiska gränsen en svensk man som blev hennes livs kärlek. Hon gifte mig och hamnade i Sverige där hon har arbetat som art director/grafisk formgivare sedan 1983.

Sedan gymnasiet har hon utryckt sig genom måleri. År 2000 började hon även experimentera med keramik och sedan dess gjort en del skulpturer och mosaik. 2006 och 2001 gjorde hon några projekt med glasblästring.

Att lyssna på musik samtidigt som hon skapar är ett måste. Med musiken får hon inspiration, “flow” och rytm när hon målar.

Senaste året har hon integrerat dans, musik och måleri genom att starta hennes tavlor med att dansa barfota med färg på dukarna. På så sätt får hon känslan att musiken har blivit en del av tavlan. Sedan fortsätter hon arbetet med med penslar, händer, papper, svampar och allt som kommer i hennes väg för att kunna utrtycka den känsla som musiken väcker inom henne.

På hennes hemsida www.gaines.se under menyn ”Gallerier” kan ni se en del av hennes arbete. Där kan man klicka på bilderna för att se hennes jobb under olika perioder. Under 2014 har hon skapat en del tavlor genom att dansa på dukarna (de sista 7 tavlorna på sidan), klicka på vilken bild som helst för att komma fram till information om tavlorna ( http://gaines.se/2014-akryl-ana-gaines/ ).
Annonser